От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

Целувката

11 Март 2010 / 15:32  |  Автор: Mishki  |   | Категория: Хоби и развлечения
Тайните на целувката

Целувката е един от основните начини на контакт между хората. Има безброй много видове целувки...


Тук са семейните/приятелските целувки, джентълменските - на ръка... и най-сладката - любовната, целувката на устните, френската целувка... както и всички онези, които сами ще откриете и опитате.


В някои части на света има и необичайни целувки. Така например, маорската „целувка с нос“, която представлява притискане на носовете, докато ескимоската целувка се прави с търкане на нос в нос.


Известните целувки


Филмите, снимките и приказките разказват за някои от най-известните целувки. Така на пример в приказките целувките могат да разбудят някого от стогодишен сън или да превърнат жаба в принц.


В изкуството и литературата са описани, изобразени и заснети милиони целувки от най-различен сорт и калибър.


•Вероятно най-известното произведение, посветено на целувката, е картината „Целувка“ на майстора на виенския сецесион Густав Климт.


•Целувката е възпята в песни на The Cure, Tom Vaits, Eminem, Cher, Prince, Sixpence None the Richer (по-късно тяхна кавър версия прави Avril Lavigne) и много други. У нас за целувката пеят Азис, Теодора и не можем да пропуснем разбира се „Целувката на Ана“, която е адаптация на "The Gowden Locks Of Ana" от Робърт Бърнс.


•Някои групи носят и името на целувката, като метал бандата The Kiss


•Първата филмова целувка се ражда в едноименна лента през далечната 1896 и траела цели 47 секунди – точно колкото и целият филм, което предизвикало небивал скандал.


•От тогава до днес филмовите целувки стават безброй, като се започне от филмите на Чарли Чаплин, минем през многобройните целувки на „Дързост и красота“, „Касандра“ и „Вдовицата в бяло“, и се стигне до целувките на Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет, които си разменят в „Титаник“.


•Известни целувки са и тези, които са станали повод за рекорди. Най-дългата регистрирана целувка в историята се случи на 5 декември 2001 г. Тогава Луиза Алмедовар и Рич Лангли се целуваха в продължение на 30 часа, 59 минути и 27 секунди.


Видове целувки и как да ги направите по-интересни


Целувка на ръка


Искате да бъдете джентълмен? Напред тогава! Ако дамата ви е все още непозната или не дотам близка не е уместно да целувате ръката й с устни. Когато я поемате палеца ви трябва да бъде отгоре – допрете го с устни. Ала ако дамата ви е по-близка – докоснете нежно с устни опакото на дланта й.


Целувка по бузата


Така целуваме всички близки, роднини и приятели, за да покажем чувства или уважение. Но така целуваме и половинката ни. Когато целуваме човека, когото обичаме така, ние му подаряваме много специална целувка. Тя е коренно различна от целувката на устните или френската целувка, защото крие в себе си една детска спонтанност. Тя е до голяма степен лишена от еротичното и посветена на едно чисто, дълбоко платонично чувство.


Целувката по врата


Нежна, кратка или дълга – все едно. Тази целувка е предизвикателна и възбуждаща. Особено ако е в задната част на врата или в близост до ушите. Без значение дали се случва на интимно място или сред други хора – тази целувка винаги ще бъде добре приета! Пробвайте.


Целувка по челото


Обикновено така целуват малките деца. Тази целувка е за близък човек и приятел и внушава голяма нежност и закрила.


Целуни ме като по филмите!


Френската целувка е територия, запазена изцяло за влюбените двойки. Тази целувка се прави с отворена уста, като участие взема и езикът. Това е най-интимният вид целувка, за който ние имаме няколко съвета:


•Препоръчва се да се прави със затворени очи. Това дава свобода на незримата сетивност, на възможността да почувстваш партньора с всички сетива, посветени на непосредствения контакт.


•Освен редовната устна хигиена успешното практикуване на този вид целувка изисква и редовна употреба на средства за освежаване на дъха – дъвки или освежаващи ленти. Дамите могат да бъдат по-внимателни, когато имат червило или гланц и да се съобразят с факта, че за кавалера не винаги е удобно да почиства следите от интимният момент.


•Влажните устни гарантират по-добра целувка.


•Независимо колко страст чувствате в момента, нежната френска целувка винаги е за препоръчване.


•Не забравяйте ръцете – най-добре е те да са върху или около партньора и да действат също нежно. С тях можете само да подчертаете удоволствието и романтиката.


•Не се унасяйте – внимавайте със зъбите, носа и очилата.


•Целувайте се възможно най-много – така ще добиете опит и ще разберете как ви допада да го правите на вас и на вашият партньор.


•Разнообразете целувката с храна – сметана, мед, течен шоколад или сладко. Това ще придаде на целувката необичайно запомнящ се... вкус.


Освен че докато се целувате в лицето ви се задвижват 30 мускула, в същият момент се освобождава и хормонът на щастието, който осигурява емоционална привързаност и добро разположение. А както може би някои от вас са почувствали – ускорява и пулса.


Препоръчително е да употребявате целувката по всяко удобно време и на всяко удобно място. Това гарантира, че ще бъдете един по-усмихнат и щастлив човек.

                  КЛЮЧОВИ ДУМИ
КОМЕНТАРИ
Няма добавени коментари!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН
Име: Mishka
Фамилия: Mishkova
Пол: Жена
Град: Шумен
Възраст: 6
Дата на регистрация: 18 Януари 2010
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: Mishka
Дата на създаване: 18 Януари 2010 / 12:49
Категория: Любопитно, Музика, Лични, Други, Хоби и развлечения, Смях,
Прочетен: 700889
Коментари: 97
Последна промяна: 16 Юни 2012 / 12:04
АРХИВ
НАЙ-ЧЕТЕНИ В Log.bg
1.    zdrave (15098578)
2.    chrisbrown (7596381)
3.    nmrp (6599080)
4.    Vankata (4215315)
5.    kjelqzkov (3378811)
6.    philosophy (2838952)
7.    misterii (2488958)
8.    fen (2416003)
9.    IvayloSlavkov (2128538)
10.    zabavlqvaise (1907216)