От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

Подходящият камък за вашата зодия - 2 част

10 Март 2010 / 17:08  |  Автор: Mishki  |   | Категория: Хоби и развлечения
АВАНТЮРИН - Изостря емоциите. Може да помогне на хазартните натури. Истинското му амплоа обаче е - помощник в любовта. Събужда емоционалността, внушава оптимизъм и увереност в себе си. Капризен и променлив, камъкът не бива да се носи дълго време. При невнимателно използване може да доведе до физическо изтощение, а картоиграчите да претърпят големи материални загуби. Подобрява настроението, помага да повярвате в себе си, поражда волята, дейността, яснотата на ума. Неговият весел златен блясък създава мощен поток от радост и оптимизъм. Няма по-добър камък да излезете от депресията, преодоляване на тревожността и страха. Авантюрина може да се сравни с магнит, привлича любовта и приятелството, задълбочава чувства и емоции. При възрастните хора за кратък период от време подхранва огъня на младежкия дух. Ако търсите любов, вземете колие, или колие с висулка авантюрин, по-добре без рамки, и носете на нивото на сърцето.  Но ние не бива да мислим, че всеки, който носи авантюрин, постига успех. Този камък помага на хора, които не заемат високи постове, които нямат семейство, той е за тези, които нямат голяма отговорности. Той е камък  на творческите заложби на писатели, художници и музиканти.

6 лечебни свойства
: В индийската йога, зеленият авантюрин е бил използван за стимулиране на сърдечната чакра, за укрепване на визия, интелект, насърчава творческото развитие на личността, ускорява заздравяването на раните и успокоява емоциите.

Камъкът се използва за масаж и медитация под формата на топки. литотерапията съветва авантюринът да се носи на китката или врата под формата на колие. Смята се, че то помага за борба с алергични реакции, сърдечно-съдови заболявания, намалява налягането, ускорява изцелението и намалява брадавиците и спира
косопада.

Не се препоръчва да носят бижута с авантюрин хора, родени под знаците на зодиака: Овен, Лъв и Стрелец.


АМЕТИСТ
- камък на мира и равновесието. Наличен в разнообразни цветови нюанси и форми, аметистът е един от най-известните кристали в наши дни, поради вярването, че укрепва лечебните сили и характерните човешки качества.


Прави нещата очевидни. Носи се в сребърен обков на безименния пръст. В семейния живот може да донесе покой и блаженство. Но понеже е прозрачен, той е променлив и не е лесно да се установят хармонични взаимоотношения с него. Вярва се, че този красив лилав представител на семейството на кварцовите камъни предпазва от опиянение и е символ на родените през месец февруари. Аметистът е един от най-одухотворените камъни, насърчаващ божествената любов, въплътена в същността му, и самоотвержеността и духовната мъдрост. Отваря интуицията и усилва душевните дарби. Аметистът е изключително силен и предпазващ камък с високи вибрации. Предпазва от душевни атаки, преобразувайки енергията в любов.


Този камък благоприятства процеса на взимане на решения, като внася чувство за общност и духовно самопознание, и за прилагането решенията и самопознанието на практика. Аметистът подобрява паметта и усилва мотивацията, което подпомага способността да си поставяте реалистични цели. Идеален камък за балансиране между върховете и спадовете в живота, подкрепящ емоционалното центриране. Той прогонва гнева, яростта, страха и раздразнението. Облекчава тъгата и скръбта, подпомага примиряването с тежки загуби.


Лечебни свойства:
Още от времето на древните гърци, аметистите са били считани за притежаващи силен лечебен ефект Поставен под възглавницата нощем, този полускъпоценен камък помага срещу безсънието и предизвиква хубави сънища. При главоболие камъкът може да се загрее и постави върху челото или слепоочията, за да намали пулсиращото чувство.

Знаете ли, че: Аметистът и цитринът, разновидности на кварца, са на практика един и същ камък и обикновено аметистът се третира на висока температура, за да промени цвета си в прекрасните златни нюанси на цитрина.


Светло лилавият аметист има особено високи вибрации. Те стимулират и след това успокояват чакрите в областта на гърлото и сърцето. Носят любов и светлина за обкръжението.


Когато носите аметист, няма да бъдете изкушени да преяждате или да прекалявате с алкохола, а когато държите камъка в лявата си ръка или около врата, може да го използвате, за да осъществите контакт с вътрешното си Аз.


Съхранявайте своите аметисти по отделно в меки платнени торбички или кутии. Имайте предвид и факта, че аметистите избледняват на слънце.


Камъкът на "трето око" на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът им помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби. В семейно отношение внася мир и харминия. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.
Лечебни свойства: универсален лечител с деликатна и мощна енергия - укрепва имунната система; оказва положително въздействие при главоболие и мигрена, при умствена преумора, при склероза, при синузит. Носен под формата на бижу влияе благотворно върху нервната система, създава чувство за сигурност и душевен покой.Зодия: основен камък за Овен и Риби и подходящ за всички останали зодии.

АКВАМАРИН
- Аквамаринът е минерал, разновидност на берила. Името му произлиза от латинското aqua marinaморска вода, защото цветът на камъка напомня топлите тропически морета. Някога аквамарините украсявали царските корони.Смята се, че аквамаринът може да укротява морските бури. Той е талисман на вярната любов, съхранява приятелството и справедливостта. Някога се е считало, че укрепва сърцето, помага при заболявания на белия дроб, кожата и нервната система.
Камъкът на  любовта и споделените чувства, притежателите му могат да бъдат сигурни, че любимите им няма да посветят сърцето и чувствата си на друг. Сините и зелените цветове на акварина действат успокояващо на зрението, охлаждат страстите. От древноста се смята, че
скъпоценният камък Аквамарин е професионален талисман на моряците.Интересно негово качество е  да прави видима лъжата, дори и на притежателя си, в тази връзка  не е препоръчителен за притежание от хората, на които им доставя удоволствие да хитруват и лъжат.Укрепва духа и разобличава измамата. Няма да ви даде да хитрувате. Затова на потайните характери няма да е от полза.

АЛЕКСАНДРИТ
- "тежък" камък. Магически барометър - преди нещастие пожълтява. Александритът е най-известната разновидност на хризоберила.  Въпреки, че александритът е сравнително млад камък определено има благородна история. След като съдържа едновременно червен и зелен цвят, принципните цветове на Имперска Русия, той неизменно станал традиционния камък на Руското царство. Най-сензационното качество на този камък е изненадващата му способност да мени цвета си. Зелен или синьо-зелен на дневна светлина, и меко-червен, лилаво-червен, малинено-червен на стайна светлина. Тези уникални оптични характеристики, го правят един от най-ценните камъни, особенно когато е в добро качество.Само хризоберилите, които показват промяна в цветовете могат да се нарекат александрити. Прекрасен александрит във върхово качество е много рядък камък и почти не се използва в модерната бжутерия. С малко късмет, може да се натъкнете на него в антикварната руска бижутерия, поради факта че руските бижутери го обожавали.  Доброкачественият александрит трябва да показва наситен синьо-зелен цвят на дневна светлина и лилаво-червен на стайна светлина, без следи от нежелани оттенъци на кафяво и сиво. Когато александрита се оценява обръщайте внимание на две неща. Цветовата промяна: колкото по-драматична е промяната от зелено към червено, без да преминава през кафяво при смяната на цвета, толкова по-рядък е камъка. Други качества, влияещи на цената, са привлекателността и интензивността на двата цвята, чистотата на камъка и шлифовката. Александритът е камъка на експертите, ентусиастите и познавачите, истински ценен камък. Александритът се счита за камък на добрата поличба. В критични ситуации засилва интуицията на собственка си и му помага да намери нови пътища, напред в ситуации, където логиката не намира отговор. Александритът е известен с това, че подкрепя креативността и вдъхновява въображенито. Ако човек иска да изпита силата на характера си - няма да намери нищо по-добро. Защото след страданията идват щастие и покой. Подходящ камък за онези, които дават обет.

АХАТ
- защитава от уроки и лоши очи. Черният ахат предизвиква печал и може да създаде непредвидена ситуация. Белият или жълтият - спомага за доброта, мекосърдечие и вътрешна увереност. Ако по природа сте боец, то ахатът може да ви направи жалък. Тъмно сив, черен или тъмночервен, блестящ след полиране камък, или по-точно вкаменено дърво. Както всички черни камъни ахатът лекува болести, обусловени от Ин енергията – студ, влага, които са причина за понижаване на енергетиката на пъпната чакра и следователно за отслабване на функциите на дробовете и подстомашната жлеза.Ахатът може да се използва още и за повишаване или понижаване на кръвното налягане. Зависи на кое място на тялото бъде поставен.

Свойства: ако носите бижу с ахат, няма да ви достигнат завистта и проклятията и напротив, бързо и лесно ще ставате симпатични на околните.Гарантира необичайно дълголетие.Присъствието му е в състояние да промени в положителна посока нетолерантните хора с ограничено мислене.

Подходящ: За всички зодиакални знаци и най-вече на Лъва, Телеца, Рака и Скорпиона.


БИСЕР
- Вечната перла  -камък на хора, уверени в себе си до фанатизъм.Бисерите...Наричат ги "сълзи на морето", "каменни сълзи", "лотосов цвят", "небесна роса"....

Бисерите са едни от най-привлекателните и почитани скъпоценни камъни и днес. Самостоятелно или в комбинация с диаманти и някои от цветните скъпоценни камъни те се използват широко в ювелирното дело за направата на огърлици, колиета, медальони, обици, пръстени. Бисерите се използват единствено в бижутерията. Различни са поверията и преданията на народите по света, свързани с бисерите. Бисерите са своеобразни минерално-органични образувания, продукти на т.нар. бисерни миди. Познати са два рода морски и един само род речни бисерни миди. Бисерите се отличават с голямо разнообразие на цвят - бели, сиви, кафяви, черни, жълти, розови, кремави, небесно сини, червени и комбинирано оцветени

Бисерът изисква постоянно носене, иначе помътнява и се разслоява. С времето старее и се обезцветява. Бисерите не са така дълговечни, както останалите скъпоценни камъни, те "боледуват", което означава че потъмняват и поради това загубват привлекателността си, и дори е възможно да се превърнат в прах. Независимо от популярността си, бисерът е опасен, защото сваля "розовите очила", през които човек понякога гледа околната действителност - бисерът помага на човека да види реалността без украса. Усмирява гордостта и тщеславието, лишава от честолюбиви стремежи, дарява покорност и постоянство. Това е камък на истински вярващите хора. Дали това е добре за съвременните хора? Казват че бисерът е лош и за любовните авантюристи, понеже укрепва верността в любовта. Затова ли съвременните еманципирани дами рядко носят перлени украшения?

По традиция бисер носят предимно младите и неомъжени девойки и жени, тъй като той носи щастие в бъдещия семеен живот. Наричат 30-годишния сватбен юбилей перлена (бисерна) сватба и затова най-добрият подарък в този ден е една перлена огърлица - както нейните бисерни зърна са се нанизали и годините на щастливото и хармонично съпружество. Тази с нищо несравнима скъпоценност, символ на чистота, доброта и щастие подхожда на всяка жена и я прави прекрасна.

Ако човек върви по неправилен път, бисерът потъмнява.


ДИАМАНТ
- сериозен "царски" камък. Думата диамант произхожда от гръцката дума adamas - непобедим, несъкрушим, диамантът е най-твърдият материал в света. Въпреки че разпространението му е определено уникално, той е образуван от един от най-разпространените градивни елементи в природата - въглерод.

При описване на диаманта многократно се използва думата "най" - най-твърд, най-блестящ, най-устойчив, най-скъп, най-рядък. Необикновените му свойства са в основата на много легенди и поверия. Той е символ на твърдост, храброст, безстрашие, символ на победа. Приема се, че благородния му блясък притъпява гнева. Диамантите биват идеално прозрачни, полупрозрачни и непрозрачни, което зависи от структурата, примесите, включенията, плътността на оцветяването им. За определяне на прозрачността им е приета "СКАЛА НА ЧИСТОТАТА"

Носи щастие само ако сте посветен или сте го получили в наследство. Носи огромната енергия на целия Зодиак. Ако вашите сили са несъизмерими с неговата енергия, заплашва ви изтощение. Белите диаманти могат да носят всички. Но за да привикне камъкът към вас, ще трябва да минат не по-малко от 9 години. А дотогава може да го носите само един път в месеца.

ГРАНАТ
- носи щастие само на страстните, активни хора, емоционално всеотдайни. Работи в екстремални ситуации. Помага да се овладее бурната динамика на събитията, източник е на енергия. Ако сте твърде благоразумни, с подреден живот или се стремите към него, гранатът ви е противопоказан. Зеленият е свързан с любовта, грижовността. Прави човека сантиментален и поетичен. Неутрализира конфликтите, укрепва семейното огнище. Разпространени са и изкуствените гранати. Те действат като допинг, като чаша кафе - вливат страст.


КЕХЛИБАР
(макар че не е минерал) - универсален очистител на вашия организъм. Повече от 10000 години магията на кехлибара охранява духа и тялото на човека. Благодарение на своята красота и лечебни свойства,той се отличавал с мистически и защитни качества. От него винаги са правели бижута, амулети, църковни отвари. В опитни ръце на физиотерапевти, кехлибарът служи на здравето на човека.В медицинската литература пишат за интересни наблюдения: по някакъв начин кехлибарът способства забавянето растежът на раковите клетки, възстановява състава на кръвта, а също облекчава работата на сърцето, ставите и други вътрешни органи.

Много добре помага при хроническа отпадналост, безсъние, главоболие, проблеми с щитовидната жлеза и различни простудни заболявания. Силата на живата природа е в"слънчевите капки"на кехлибара. Той връща  радостта в живота и бодростта на духа. За постигане на максималния целебен ефект се прилага натурален или полуобработан кехлибар. В лечебната серия влизат: гривни, огърлици от натурален кехлибар, по-скъпи модели колиета от частично обработен кехлибар.

Трябва да се носи дълго време. Ако това е гердан, нека е по-близо към шията. Ако е пръстен, нека е в меден обков.


КОРАЛ
- червеният е предназначен за мъже, белият - за жени. Това правило да се спазва строго, тъй като камъкът е твърде воинствен. Предупреждава за опасности, тласка към подвизи и заставя да се търсят приключения.

От 2500 вида корали само белите корали тип Санго са полезни за човека. Изучаването на коралите Санго е показало, че те се състоят от калций, магнезий, калий, натрий и голямо количество жизнено важни редки микроелементи. Коралите Санго много наподобяват по структура и химичен състав човешките кости, което позволява широкото им използуване в протезирането.Днес коралите Санго в района на Окинава са подложени на промишлена експлоатация. Крайният продукт се нарича Корал-Майн.Има данни, че след обработка на водата с Корал-Майн се възстановява течнокристалната й структура. Тъй като е уникален течен кристал, водата идеално запълва вътре- и междуклетъчните пространства. При замръзване кораловата вода образува идеална структура на снежинка, което е признак за подреденост на водните диполи. И тъй като цялата вода в живите организми е структурирана, това свойство на кораловата вода е особено ценно.Корал-Майн намалява повърхностното напрежение на водата. Прави я биологично по-достъпна, “течна”, лесноусвоима. Това свойство позволява на клетките на организма да усвояват водата за попълване на извън- и вътреклетъчния резерв без допълнителна загуба на енергия.


ЛАЗУРИТ
- уникален камък. Лазуритът се среща в различни нюанси на синьото, обикновено с бели калцитови и понякога жълти пиритови включения. Най-добрият лазурит е с еднороден син цвят с малко или никакви жили на друг минерал. Лазуритът е един от скъпоценните камъни използвани за така наречената флорентинска мозайка (картини изработени с тънки яркооцветени камъни) изработвани във Флоренция от края на 16-ти век. От хилядолетия се използва за изработка на бижута.

Съвети при покупка:
Бижута с високо качество, без жилки на калцит или на пирит могат да бъдат много скъпи.

Мистични сили:
Традиционно се смята, че увеличава умствената яснота, енергията и спокойствието. Много подходящ за учители, преподаватели и лектори. Усилва творческото изразяване. Смята се, че е полезен при депресия. Също така лазуритът е много удачен за медитация.
Лазуритът  носи неочаквани изненади, радост  и  късмет в хазарта. Подходящ за хора, стремящи се към постоянно обновление в живота. Укрепва дружбата. Един от най-позитивните скъпоценни камъни.


МАЛАХИТ
- привлича към вас огромен интерес от страна на околните, дотолкова че тяхното внимание може да ви смачка. Малахитът е минерал, чийто цвят произхожда от медта в състава му. Има различни цветове, но те всичките клонят към зелено. Най-популярният и днес малахит е със наситено зален цвят. Повърхността на камъка е много крехка. Като цяло малахита е чуплив и податлив на одрасквания. И днес за ценителите на такива природни богатства, малахитът е изключително скъп Другото име на минерала е „Огледалото към душата“, точно защото древните са мислели, че той може да проникне и да отрази душата на притежателя му.

Подходящ е за хората на изкуството, литератори, артисти. Не се препоръчва на младите момичета, за да не провокира ситуация на настойчиво, нахално ухажване. Обков - сребърен, по-добре меден, но не и златен.

Зеленият минерал можел да   действа успокояващо и от мястото на слънчевия сплит – поставен върху него, той намалявал емоционалното напрежение. И днес много от специалистите литотерапевти/хора, които лекуват с минерали и скъпоценни камъни/, използват лечебните свойства на малахита при заболявания на сърцето, задстомашната жлеза и далака. Доказано е, че той влияе добре при проблеми с хипофизата, епифизата и нервната система. Смята се още, че този зелен вълшебник ускорява и активира възстановяването на тъканите и тяхната регенерация и освен това е добро противорадиационно средство – поне американските лечители твърдят това. Препоръчват го и за укрепване на имунната система. Най-разпространените детски амулети в света се изработват от малахит, защото   се смята,  че  те  ще   пазят   децата от болести и опасности. Бижута и амулети с малахит носят и хората, родени под знака на Телец, Лъв и Везни. Казват, че красивият зелен камък не действал добре на скорпионите, девите и раците, защото планетата, която го управлявала е Венера. Но пък малка пирамида, изработена от малахит и поставена до възглавницата в спалнята, помагала на всички да спят спокойно и да сънуват хубави сънища - опитайте, може и да е вярно.

НЕФРИТ
- основен камък с множество оттенъци, най-рядко се среща благородният светлосин нефрит.
Нефритът е камък, който китайците ценели много и са го нарекли “камък на живота”. Това е техният национален камък. Китайските философи приписвали на на нефрита пет основни свойства, оговарящи на шестте душевни качества; Неговият мек блясък отговаря на милосърдието, неговата твърдост – на умереноста и справедливостта; полупрозрачнотта е символ на чесността; чистотата – въплащение на мъдростта, а неговта изменяемост олицетворява мъжеството. Една стара китайска пословица казва “Златото има цена, но нефритът е безценен”. Това е един универсален лекар, който въздейства на всички области в организма. Притежава оздравителен ефект, лекува психични заболявания и депресии, болести на нервната система. Нормализира работата на кръвоносната и сърдечно-съдовата система, премахва дискомфорта в повечето органи – далак, бъбреци, стомах и черва, сърце… Подвластни са му подутия корем, камъни в бъбреците и заболявания на костите. Масажът с нефрит нормализира налягането, премахва главоболието, благотворно въздейства на имунната и ендокринната   системи, особено на щитовидната жлеза. При използване, нефритът лекува нарушената обмяна на веществата, помага да се справим с излишните килограми, притежава подмладяващ ефект – нефритът е способен да забавя старенето на органима.

Нефритът повишава издържливостта и трудоспособността, помага да се издържи на всяка една трудност и да бъдат преминати препятствия в живота с по-малко въздействие върху нас самите. Той е много подходящ за морално слабите и за онези, които потъват в собствените си преживявания и не могат да се справят самостояелно с проблемите си. В трудни ситуации нефритът извежда своя притежател на правилния път, разширява хоризонтите, способства за необходимото благотворно изменение на съзнанието, поведението и като следствие промяна на обкръжаващата ни действителност. В същото време нефритът е добър за сериозни и стабилни хора, които желаят да прекарат своя живот спокойно, на едно място. Той не е подходящ за притежатели с неспокоен характер, пътешественици, авантюристи, комарджии. Нефритът на донася баснословни богатства, но допринася за доходи на едно постоянно ниво, достатъчни да удовлетворят земните потребности на дадения човек – нито повече, нито по-малко. Между другото, нефритът не е подходящ да се носи от тези, които търсят да открият втората си половинка, защото той малко ограничава кръга на общуване, за семейните двойки той осигурява благополучие, мир, дълголетие, а на желаещите да заченат, ускорява появата на дете. Статуетка, ваза или някакъв предмет, защитава вашия дом от стихийни бедствия и бедност, запазва здравето на живеещите в дома. Между впрочем, в обработен вид като украшение, този камък не е подходящ за комбинация със злато. Счита се, че той носи най-голяма полза на земните знаци – Близнаци, Рак, Везни и Риба.

Следва продължение! КЛЮЧОВИ ДУМИ
КОМЕНТАРИ
Анонимен    10 Април 2011 / 21:45  


така и не разбрах коя зодия е кехлибара
Анонимен    22 Април 2011 / 12:23  

дена
и аз
Mishki    24 Април 2011 / 10:09  

Кехлибар
Извинявам се, че не съм уточнила зодията, на която влияе добре кехлибарът. Кехлибарът се слави като идеален за прочистване на организма от токсините, но за да има ефект, трябва да се носи по-дълго време. Подходящ е за носене от представителите на зодия близнаци.
Анонимен    30 Ноември 2011 / 23:09  

привет
дали може някой да ми каже кой камък е най подходящ за зодия лъв
Mishki    1 Декември 2011 / 09:09  

Камъните
Подходящите камъни за зодия лъв
(23.07-23.0
хризолит, рубин, кехлибар , яспис , гранат, топаз ,
сердолик ), берил, тигрово око , планински кристал,
малахит, сардоникс, циркон, цитрин , всички
златисти и жълти камъни.
Анонимен    6 Април 2012 / 15:46  


в различните източници за една и съща зодия дават различни камъни. как да разбера кои камъни са подходящи да мен

ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН
Име: Mishka
Фамилия: Mishkova
Пол: Жена
Град: Шумен
Възраст: 6
Дата на регистрация: 18 Януари 2010
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: Mishka
Дата на създаване: 18 Януари 2010 / 12:49
Категория: Любопитно, Музика, Лични, Други, Хоби и развлечения, Смях,
Прочетен: 700546
Коментари: 97
Последна промяна: 16 Юни 2012 / 12:04
АРХИВ
НАЙ-ЧЕТЕНИ В Log.bg
1.    zdrave (15094018)
2.    chrisbrown (7592694)
3.    nmrp (6597250)
4.    Vankata (4213318)
5.    kjelqzkov (3376958)
6.    philosophy (2837487)
7.    misterii (2486785)
8.    fen (2415812)
9.    IvayloSlavkov (2127725)
10.    zabavlqvaise (1906176)