От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

Приятелство - предателство

30 Ноември 2011 / 09:42  |  Автор: Mishki  |   | Категория: Лични

В една детска песен се пее така за приятелството:Приятелство обичано, приятелство,

на тебе всичко се дължи.

Затуй те пазим вечно от предателство

и от обиди и лъжи.


Опазваме ли го обаче?

Времето
 показва какви ли не обрати в живота ни, поднася изненади, за които не се е сетил дори най-талантливият режисьор на филми. Води ни от един път в друг, от по-труден в по-лек. И ни учи, на всичко. Неповторим учител е времето?!

Дава ни най-големият подарък, който може да получим- приятелството. Но никога не ни оставя само с това. Почти винаги ни показва и другата страна на приятелството - предателството. В българския език двете думи дори доста си приличат, само дето представките им различниJ

Тази свещена връзка- приятелството! Как става така, че настъпва момент, в който цялото това взаимно разбиране, уважение, състрадателност, помощ в трудните моменти и необходимост от споделяне на радостта изчезва?!

Аз съм щастлив човек, богата съм на приятели! Днес моите приятели се броят на едната ми ръка. Те са от различни възрасти, с различни професии и социален статус, с различни усещания за живота. С тях мога да говоря, мога и да мълча. Мога да бъда себе си.

Ако се предам и падна, те ще ме вдигнат. Ако полетя в облаците, те ще ме смъкнат на земята. Знам, че и аз бих направила същото за тях. Не бих наранила никого умишлено и някак тайно се надявам, че и те не биха ме наранили, ако аз съм същия приятел.

Как става така, че същите тези хора, които са били част от живота ти, от всичките важни моменти на радост и на тъга, от провалите и успехите ти, толкова се променят, че се превръщат в предатели. Неизбежно ли е приятелството с всичките му прекрасни моменти да се превърне в предателство. Какво се случва?

И аз като всички хора съм преминала през различни периоди в живота си. Познавам приятелството, срещала съм и предателството. Имала съм много трудни моменти в живота си, в които е било изключително трудно да се справя сама. В някои дори невъзможно. До мен е имало хора, които са се наричали мои приятели, но точно в такива моменти са били „заети” с техните проблеми и грижи. Очаквала съм да са до мен, така както аз съм била до тях, в техните трудни дни. Очаквала съм лоялност.

Времето ме научи, че не трябва да казваш неща, които не мислиш. Не трябва да обещаваш неща, които не можеш да изпълниш. Не трябва да се наричаш  такъв, какъвто ти е трудно да бъдеш. Не трябва да използваш думите просто така. Ясно е, че приятелите не могат да бъдат вечно един до друг, не е и нужно. Ясно е, че и живота ни и ние самите никога не сме същите. Казват, че живота ни преминава на цикли от по 7 години, в които ние се движим с различни хора, мисли, интереси...


Приятелството е мисълта, че ако някой ден имаш нужда от подкрепа, там някъде има двама-трима души, които няма да бъдат „заети”, дори когато на плещите им лежи целия свят и ще намерят сили да те прегърнат.


Не познавам хора, които да не са се „опарили” от приятелството. И всеки има различно обяснение за това, което се е случило. Вероятно всичко е заложено някъде дълбоко в човешката ни психика. Вероятно там някъде водят непрестанна битка приятелството и егоизмът. Онова и полезно и вредно чувство, което  ако вземе връх, превръща нашите приятели в предатели. Не че са лоши хора, те пак са добри, но за себе сиJ


КЛЮЧОВИ ДУМИ
КОМЕНТАРИ
Анонимен    30 Ноември 2011 / 23:50  


Понякога си давай сметка, че тези които наричаш приятели могат да не спазят обещанията си, да бъдат заети, когато са ти най-нужни.. но не защото са предатели, а защото не са силни. За да са винаги до теб когато е нужно, за да спазят всичките си обещания, е необходима сила. И не всички на тази земя сме научени на сила, понякога отстъпваме дори от самите себе си. И винаги когато отстъпим от приятел в труден за нас момент, съвестта ще проговори..Всички се учим, да на различни неща - едни на сила, други на прошка и доверие..Затова сме тук.

ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН
Име: Mishka
Фамилия: Mishkova
Пол: Жена
Град: Шумен
Възраст: 6
Дата на регистрация: 18 Януари 2010
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: Mishka
Дата на създаване: 18 Януари 2010 / 12:49
Категория: Любопитно, Музика, Лични, Други, Хоби и развлечения, Смях,
Прочетен: 700614
Коментари: 97
Последна промяна: 16 Юни 2012 / 12:04
АРХИВ
НАЙ-ЧЕТЕНИ В Log.bg
1.    zdrave (15095363)
2.    chrisbrown (7593566)
3.    nmrp (6597778)
4.    Vankata (4213800)
5.    kjelqzkov (3377102)
6.    philosophy (2837720)
7.    misterii (2487055)
8.    fen (2415834)
9.    IvayloSlavkov (2127868)
10.    zabavlqvaise (1906570)